Skintouch

Permanent make up & More

Skintouch

Permanent make up & More

NIEUW PER 1 DECEMBER 2021

IPL Ontharen met MEDCOS apparatuur bij Skintouch

Hou ons in de gaten voor onze kennismakings-aktie!!

IPL-SHR

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes bij uw oksels, bikinilijn of rug: dát is wat de IPL (Intense Pulsed Light) & IPL SHR (Super Hair Removal) methode voor u kan betekenen. Met de IPL-SHR kunt u zich verzekeren van een behandeling van hoogwaardige kwaliteit. We kunnen uw haar verminderen met 80%.

De behandeling:
De behandeling IPL-SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de IPL -methode. Het is bovendien snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Huidtypes I t/m VI (huidtypes V & VI zijn niet geschikt voor IPL)

Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien. Aangezien de IPL behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar gezien. Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijker verschil tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. Het IPL-SHR systeem heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren.

Hoe lang duurt een behandeling?
De duur van de behandeling varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort. Om een indicatie te geven van de snelheid van de IPL behandeling volgen hier enkele veel behandelde locaties met de gemiddelde behandeltijd, naast uiteraard het ontvangst van de client en de intake:

Bovenlip: 1 minuut per behandeling
Oksels: 5 minuten per behandeling
Bikinilijn: 5 minuten per behandeling
Benen: 30 minuten per behandeling
Volledige rug: 25 minuten per behandeling

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?
Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (huidtype V en VI) of mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid. Zowel dames als heren kunnen behandeld worden met IPL-SHR.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?
Bij een IPL behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Is de behandeling pijnlijk?
Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/ tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar is voor iedereen goed te doen.

Hoe belangrijk is de periode tussen de behandelingen?
U dient altijd de aangegeven behandelperiodiek aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld i.v.m. de haargroeicyclus.